Köpvillkor

PRISER OCH BETALNING

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.

Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

ÅNGERRÄTT

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information.

Du har inte ångerrätt om:

Varan inte kan återlämnas eller förseglingen brutits

När du utnyttjat din ångerrätt:

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

GARANTIER OCH SERVICE

Kvillefoto garanterar att varan du beställer överensstämmer med den faktiska produkt/tjänst som du erhåller. Om varan skulle avvika från det du beställt återbetalas hela summan, inklusive fraktkostnaden.

PRIVAT POLICY

När du bokar en fotografering eller lägger en beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post på kvillefoto@gmail.com

BILDRÄTTIGHETER

Fotografier producerade av Kvillefotos fotografer är behäftade med upphovsrätt som innehas av oss. När vi levererar digitala bilder medföljer begränsad rätt till användning. Bilderna får ej säljas vidare utan Kvillefotos godkännande. Bilderna får användas för eget bruk utan begränsning. Fotografier får ej reproduceras, manipuleras eller på annat sätt förvanskas. Publicering i sociala medier och på hemsidor utan kommersiellt syfte medges. Vi förbehåller oss rätten att använda bilder för egen marknadsföring. Om man inte önskar att  bilderna syns i våra mediekanaler så ska detta anges skriftligt vid bokningen, under ”Notes”

LEVERANSER

Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktsätt. Om en vara har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive vara.
Ej uthämtade paket returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:-
Ej uthämtade digitala och analoga beställningar ligger kvar i 6 veckor efter avtalad färdigdatum, därefter kan de komma att kasseras. På grund av begränsat utrymme i butiken skall stora förstoringar och studentskyltar hämtas senast två veckor efter färdigdatum. Därefter utgår en hyra om 50:-/dygn de ligger kvar i butiken.

RETURER

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

När du utnyttjat din ångerrätt för en vara ska du sända eller lämna tillbaka varan till oss.

Om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.

Återbetalningsskyldighet:

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Se även konsumentverket och distansavtalslagen, samt EU:s gemensamma tvistlösningssida http://ec.europa.eu/odr.