Barnfotografering i Göteborg

Vi på Kvillefoto är jätteglada för att så många föräldrar väljer att komma till oss för barnfotografering. Det finns många duktiga fotografer att välja mellan i Göteborg. Extra roligt är det såklart när samma föräldrar kommer tillbaka för nya bilder när barnen har blivit lite äldre.

Kerstin tillbaka i studion

I dag fick jag nöjet att fotografera Kerstin för andra gången. Det är lite speciellt för Kerstin pryder vår trottoar-skylt utanför butiken. På den bilden är hon bara några veckor gammal och ligger på sin pappas Joels arm.

 

Barnfotografering på Kvillefoto
Kerstin, endast ett par veckor gammal

 

Jag vill minnas att Kerstin var ganska ok med att låta sig plåtas första gången och det var samma sak även idag. Vi började med att ta några bilder vid fönstret, det är ju trots allt maj så ljuset räcker till även om det är molnigt och regn. Iallafall mellan klockan 9 och 11 på förmiddagen.

Porträtt i naturligt ljus

Efter en lite trevande inledning ville Kerstin vara med så det blev några fina dagsljusbilder. Ljuset ger stunsiga bilder med kort skärpedjup och känsla av närvaro. De här bilderna funkar ofta bäst i färg men med lite redigering så blir svartvitt också bra.
jag känner inte till någon annan studio som erbjuder den här typen av barnfotografering i Göteborg.

Barnfotografering i naturligt ljus
Barnfotografering i naturligt ljus

 

Efter 10 minuter känner jag mig nöjd med urvalet så vi går vidare till blixtljus.
Vi tar lite kaffe och Kerstin får på sig ett ombyte, sedan blir det grå bakgrund med en ensam spot centrerad bakom puffen.

Bilderna blir bra, men jag saknar det där klockrena porträttet som står ut från mängden.

Tålamod, tur och timing

Som så många andra gånger sitter bilden när barnet precis kommit upp på sittpuffen och inte riktigt bekantat sig med miljön. Hon har en massa stora lampor framför sig och föräldrar som vill leka hela tiden. En barnfotografering är en ovan situation och hon försöker ta in vad som händer.

Det är de där korta ögonblicken av eftertänksamhet man vill ha på bild, gärna i samband med en trevlig komposition.

 

 

Vi avslutar med några där pappa får vara med. Det blir en bra present till mors dag. En barnfotografering ger dig fina bilder på ditt barn, bilder som fortfarande skänker glädje när barnet växt upp.

 

Letar du efter barnfotografering i Göteborg? Då har du hittat rätt.
Läs mer om barnfotografering på KvillefotoLäs mer om barnfotografering på Kvillefoto