Framkalla bilder i Göteborg

När det är dags att framkalla bilder är det ibland svårt att veta vart man ska vända sig i det enorma utbudet av onlinetjänster? Vi avråder med bestämdhet från de stora nättjänsterna och slår ett slag för de lokala alternativen som står till buds för oss Göteborgare.

 

Var och hur tillverkas dina bilder?

Det är ganska vanligt att man beställer sina bilder på olika nättjänster, stora företag med filialer i hela Norden och med enorma volymer. Det är dock svårt att veta var och hur bilderna produceras. I de flesta fall görs bilderna i norra eller östra Europa. De produceras med hjälp av gamla kemilabb som borde ha skrotats för länge sedan. Labben är så kallade våtlabb vars restprodukter innehåller tungmetaller. Inte nog med det, bilderna fraktas sedan med lastbil upp till oss i norden med allt vad det innebär för miljön. 

Framkalla bilder lokalt istället
Snygg bild på en lastbil som inte har så mycket med Europatrafik att göra men det var den enda bilden jag hade.
Hur är det med kvalitén?

Om man ska få ett bra resultat när man beställer av nätjättarna beror på hur täta kemibyten de gör, det är god ekonomi i att använda kemin länge. Om du har oturen att lägga din beställning när kemin inte bytts på ett tag, får du blaskiga färger utan lyster. Man kan därmed aldrig veta vilket resultat man får. Det blir en överraskning, ibland bra men ibland helt kassa bilder. Om man däremot vänder sig till oss på kvillefoto eller någon av våra kollegor i Göteborg så får man samma fina resultat oavsett när man beställer.

 

Miljövänliga bilder

Om man framkallar sina bilder på Kvillefoto eller någon av de andra butikerna i Göteborg så slipper man ligga vaken om natten med samvetskval. Vi, och flera med oss använder sublimeringskrivare för vår framkallning. Det ger en minimal inverkan på miljön och den enda restprodukten är plast, som återvinns såklart.
En annan fördel är ju att det går rasande snabbt. Om du beställer nu så kan du plocka upp dina bilder inom en timma. (Inom våra öppettider)

 

Handla på hemmaplan

Om man kan handla närproducerat så är det såklart bättre. För oss Göteborgare finns ganska mycket att välja på ändå. Om vi börjar i centrala stan så finns ju Götaplatsens foto. För er i Majorna har vi Grafi Foto på Mariaplan och för Mölndalsborna finns Ericsons Foto. Om man bor i Frölunda med omnejd så är det Fuji Fotocenter på Frölunda Torg som gäller. Samtliga erbjuder bildbeställning online.

 

För dig på Hisingen 

Många kommer till oss på Kvillefoto för att framkalla bilder i våra fotokiosker, det är två riktigt snabba och smidiga maskiner. En beställning av 100 st 10×15 bilder tar bara 10 minuter. De är lätta att använda och vi hjälper såklart till att komma igång. 

fotokiosker för framkallning
Våra fotokiosker i butiken
 
Beställning online

Om man föredrar att framkalla bilder med hjälp av Kvillefotos nättjänst så kan man göra det här; ladda upp bilderna och redigera dem direkt i webbläsaren på din dator eller telefon. Om man beställer sina bilder under våra öppettider så producerar vi dem inom en timma, oftast mycket snabbare. Du får ett sms när de är klara för upphämtning. Vi kan även skicka dem på posten om du vill. Förstoringar större än A2 levereras till nästa dag.

Framkalla bilder online
Göteborgs snabbaste tjänst för att framkalla bilder.

 

Välkommen till oss på Kvillefoto!