Bra bilder på barnen är värdefulla

Småbarnsåren rusar förbi.

När är man är mitt uppe i det, med allt vad det innebär av nattvak och trotsålder så känns det avlägset med stora barn. Och jag vet, alldeles för många goda råd till småbarnsföräldrar är att ”ta vara på de här åren – de går så fort” men hur gör man det?
Det kanske vanligaste sättet är att filma och fotografera alla milstolpar och händelser i barnens liv, även om resultatet många gånger är både skakigt och suddigt och det egna barnet knappt går att identifiera i mängden av små pepparkaksgubbar och lucior.

Ska man dokumentera allt?

Jag har suttit på många avslutningar, julspel och teaterföreställningar på dagis och skola och observerat föräldrar som filmat föreställningen med sin telefon med blicken fäst på den lilla skärmen utan att ta in upplevelsen här och nu, utan att låta sig beröras av stunden då det händer, jag har själv gjort det många gånger.
Ofta ångrar man att man inte bara lutade sig tillbaka och tog in det, utan att filma eller fotografera, inte bara för att resultatet inte blev som man tänkt sig utan för att man inte är närvarande när man tittar på en liten skärm på sin telefon.

Beställ en ovärderlig bild hos din fotograf

Ett bra sätt att ta vara på tiden när barnen är små är att anlita en professionell fotograf, då har man väldigt goda förutsättningar att få den där ovärderliga bilden som tål att förstoras upp och hängas på väggen, där den både pryder sin plats i hemmet och påminner om tiden då barnen var små.

För uppstyrt säger en del, tja det är ju upp till föräldrarna, om barnen har på sig sina vardagskläder och kanske har sitt gosedjur i handen så blir det ett tidsdokument av väldigt hög kvalitet, inte speciellt tillrättalagt.

 

Fotografering funkar även när barnen har blivit lite större, passa på innan tonåren dock.