Bröllopsbilder i studio

Bröllopsfotografering ute/”on location” började bli populärt någonstans i början av nittiotalet och är väl det som de flesta väljer för sitt bröllop nu för tiden.
Tidigare fotograferades merparten av brudparen i studio framför en bakgrund som påminner om ett kyrkfönster, med trappor och klängväxter, i färg såklart, och softfilter.
Det är inte så märkligt att fotografering i befintlig miljö slog ut studion, och det påminner lite om när punken konkurrerade ut discomusiken.

Trenden vänder

Nu känns det dock som om att trenden håller på att vända, det svartvita studioporträttet med ett minimalistiskt manér är tidlöst och trevligt och allt fler frågar efter det och väljer det för sitt bröllopsporträtt. Det kommer säkert att dröja innan studiofotograferingen tar lika stora andelar av uppdragen som den gjorde för 25 år sedan men det är roligt att det börjar röra sig åt det hållet.

Klassiskt uttryck i bilderna

Här följer några exempel på hur svartvita bröllopsbilder kan se ut på Kvillefoto.
Det som jag tror tilltalar många är det tidlösa uttrycket. Det första brudparet, Elin och Jon var ute efter en känsla av 40-tal i bilderna och framförallt bilden på Elin ensam tycker jag känns ganska 40-tal. Den är fotograferad i befintligt ljus, endast med det stora fönstret och en reflexskärm som ljuskällor.