Vad kan en bra bild göra för din karriär?

En bild säger mer än tusen ord säger ordspråket.
Men smarta mobiler med bra kameror har gjort att uttrycket blivit lite mindre träffande.
Det borde ändras till ”En bra bild säger mer än tusen ord”

Fråga vem som helst hur många bilder hen har i sin telefon och svaret blir ofta ”tiotusentals”. Kvalitet och kvantitet är inte alltid motsatser men tyvärr ganska ofta.
Det är som med kattungar, en eller två är jättefina men om man kommer hem och möts av tiotusen så har de plötsligt tappat sin charm.

Din profilbild

Det är lätt att ta en selfie med mobilen och använda som profilbild på Linkedin eller andra sociala plattformar. Till och med på arbetsgivarens hemsida kan det funka, det kan bli bra, framförallt om man vill avspegla enkelhet och ett avslappnat förhållningssätt. Men tänk på att en bra bild oftast säger mer om vem du är.

 

Om det är viktigt

Ibland behöver man lägga lite mer krut på bilden. Det kanske gäller ett CV eller personligt brev för en ansökan till drömjobbet eller en skådespelarroll.

Då kan det vara lämpligt att avspegla något som rimmar med vem du är. Seriositet, trovärdighet, känsla för stil och detaljer.
En professionell bild signalerar att man själv är professionell och att man inte lämnar något åt slumpen.

Tatuerad ung man

 

 

På Kvillefoto kan vi hjälpa dig med bilder för de sociala plattformarna, hemsidan, kvartalsrapporten eller kanske till en byline för boken du just skrivit.

 

Två alternativ

Det är mycket enklare än vad man skulle kunna tro. Du kan titta in på en
”Snapshot” på drop-In. Det är bara att komma in till oss, titta på lite bilder, välja en stil och så tar vi ett 10-tal bilder, varav du väljer den du tycker är bäst.

Vi redigerar bilden och du får den på e-mail inom en timme, oftast snabbare.
Då har du en professionell studiobild av mycket hög kvalité.

Om du behöver lite fler bilder, kanske med olika typer av kläder för varierande användningsområden. Både färg- och svartvita bilder i flera miljöer.
Då ska du boka en jobbfotografering, den tar 20-30 minuter och du får välja 4 bilder.

Fotografering On location

Om du vill ha bilder i stadsmiljö, naturen eller kanske hemma hos dig eller på jobbet så löser vi det mot ett tillägg. här nedan finns några exempel.
Beställare är Skandiamäklarna på Hisingen.

Hör av dig innan du bokar om du vill ha bilderna tagna On location. Fotograferingen är såklart beroende på att väder och vind inte ställer till det allt för mycket. 

Porträtt för Skandiamäklarna

Mona är mäklare