Porträttfotografering utomhus

Jämfört med studion är porträttfotografering utomhus lite av en chansning.
Väder och vind kan ställa till det rejält. I studion får man alltid det resultat man eftersträvar, eller ja inte alltid kanske, man kan ju ha att göra med ett barn i trotsåldern.

Bortsett från trotsiga barn så är studion fotografens tryggaste plats.
Regn, blåst eller strålande solsken utan ett moln på himlen är sämsta tänkbara förutsättningar för porträttfotografering utomhus men när omständigheterna är bra är det svårslaget.

En naturligt miljö ger liv och rörelse i bilden även om bakgrunden är oskarp. Det blir snygga ljuseffekter i de oskarpa partierna i bakgrunden. Lägg till kvällsljus med Kvillebäcken som backdrop så blir det finfint.

porträttfotografering utomhus

Bild: Lasse på Kvillefoto

 

Bilder med stuns

Växlande molnighet, vindstilla och stora partier av blå himmel, så ska det se ut om man får välja.
Då får man det ljuset som man försöker återskapa i studion.
Om man dessutom förstärker med en bouncer, letar upp en fin miljö och har en medgörlig modell framför kameran så kan det inte bli annat än bra.

porträttfotografering utomhus

Bild: Niklas på Kvillefoto

 

Ute eller inne?

Porträttfotografering utomhus fungerar bäst mellan maj och september. Främst för att man inte har lust att stå ute och frysa i höstblåsten. Under våren och sommaren är dessutom ljuset så fint och  trevligt att jobba med. Fram på eftermiddagen/kvällen när solen sänker sig något kan man lättare hitta lämpliga platser med skydd från solen och tillgång till blå himmel och det härliga ljuset.

Kom in och prata porträttfotografering med oss. Vi planerar in en lämplig dag då vädret ser ut att bli bra, enas om en fin plats och hittar rätt tidpunkt. Då har vi skapat förutsättningar för att kunna leverera riktigt fina porträtt.

 

Naturligt ljus i studion

Under perioden april – september kan vi dessutom erbjuda porträttfotografering i studion med naturligt ljus.
Då får man bekvämligheten och säkerheten som studion ger men även det fina morgonljuset som vi filtrerar genom de stora fönstren i studion. Läs mer om studiofotografering i fönsterljus.

Välkommen in!

 

Niklas & Lasse