Svartvita bilder på barn

Att välja svartvita bilder på barn istället för färg blir allt mer populärt.
Svartvita bilder berättar inte hela historien, de är oftast lite mera abstrakta än färgbilderna. En av de avgörande faktorerna för att bilden ska bli bra är att matcha barnets ansiktsuttryck med miljön.

Bebisen nedan är på strålande humör, då lämpar sig ”high key” eller ljusa toner bäst.

barnporträtt i svartvitt

En glad bebis fungerar bättre i en ljus miljö medan ett eftertänksamt uttryck kan bli väldigt fint med mörkare toner. Vi brukar börja med de ljusare bilderna och försöka få till några fina leenden eller skratt från barnet, det är inte alltid man får det där leendet. Det är ju trots allt barnet som bestämmer.

Samma barn med ett lite mera neutralt uttryck funkar bra i som ”low key” dovare toner.

svartvit bild på ett barn

Ibland blir det precis som man vill ha det och då är det jättefint med svartvita bilder på barnen som matchar ansiktsuttrycket. 

svartvit bild på ett barn

 

När vädret och årstiden tillåter fotograferar vi barn med naturligt ljus, då blir resultatet som på bilden nedan, ett kort skärpedjup och riktigt mjukt ljus gör bilden lite annorlunda från traditionellt blixtljus.

svartvit bild på ett barn

Bra svartvita bilder på barn pryder sin plats på väggen. De blir lite mera tidlösa än sina motsvarigheter i färg. De berättar heller inte hela sanningen utan lämnar lite till betraktaren.

 

svartvit bild på ett barn

Hos oss på Kvillefoto får du ett klassiskt porträtt på ditt barn som är svårt att tidsbestämma.
Ett välgjort svartvitt porträtt blir aldrig omodernt. Det är alltid vår ambition att ta bilder som får betraktaren att stanna upp. Vi försöker porträttera varje barn på det sätt vi tycker passar just det barnet och vi avhåller oss från rekvisita, ballonger och annat som stör.
Välkommen till Kvillefoto!

Mer om svartvita barnporträtt.