Svartvitt från 80- och 90 talet

Under senare halvan av åttiotalet och en bra bit in på nittiotalet var kameran med överallt. Jag plåtade vid evenemang i hemstaden Lysekil, under åren till sjöss och på resorna. Här kommer några gamla favoriter.

Rocktåget 1991, när jag bläddrar bland de gamla negativen hittar jag inte enda bildruta av själva evenemanget. Det finns bara bilder från publiken, den stora scenen var inte så intressant, ansiktena i mängden var det som lockade mig att fotografera.

Nikon F3 180mm 2,8 Tri-X

 

 

Just att svepa över publiken, välja ut ett ansikte och försöka hitta det där exakta ögonblicket när man får ögonkontakt, det är magiskt.

Rocktåget igen publikbild av kompisen Sus, det är något speciellt med ett kort skärpedjup och det grova kornet i den svartvita filmen, Tri-X.

 

 

1989 Manhattan, Time Square i bakgrunden.
Jag hade spenderat hösten i Kalifornien och åkte till New York för att hälsa på min familj och fira jul.
Någon varm jacka hade jag inte med mig och det var ett stort misstag, december 1989 blev då, och är fortfarande den kallast månaden i New Yorks historia.

Några dagar innan julafton i New York 1989; det var ordentligt kallt och jag kunde knappt hålla kameran stilla. Men solen står lågt och ljuset skapar ett skönt djup i bilden.

 

 

Lennart Gränsmark, aka ”Gotland” ombord på Tor Gothia 1989.
Bra ljus och känsla i det här porträttet av den fårade och lite slitne Gotland.

 

Lennart Gränsmark (Gotland) 1989

 

 

Systembolaget i Lysekil 1988.
Jag saknar på sätt och vis ”över disk försäljningen” det var något speciellt med atmosfären, kan väl säga samma sak om Apoteket och Posten egentligen, gamla institutioner som försvunnit till förmån för självplock och scanning.

Kerstin och Ethel på Systembolaget i Lysekil 1988, Minox och Kodak T-Max 400